27 Nisan 2024 Cumartesi

Av. Göksel ATLI İle Röportaj

av-goksel-atli-ile-roportaj

“Geçmiş siyasi temsilcilerimizin görevini layıkı ile yapmadıklarını söyleyebiliriz.”
29 Aralık 2012 Cumartesi 12:18

Bingöl Life : Kısaca sizi tanıyabilirmiyiz?

 

Av. Göksel Atlı: Bingöl karlıova doğumluyum.  ilk orta ve Lise öğrenimimi Bingöl'de tamamladım. Konya Selçuk Üniversitesin de Hukuk eğitimi aldım. 1 yıl Bingöl'de avukatlık yaptıktan sonra Malatya'ya gerleştim. 2005 yılından beridir Malatya'da ikamet ediyorum. Ve yaklaşık 12 yıllık evliyim.

 

Bingöl Life :Bingöl'de avukatlık görevinde devam etmek yerine neden Malatya ?

 

Av. Göksel Atlı: Aslında Bingölden ayrılmamın sadece bir nedeni vardı. Eşimin sağlık problemleri vardı, ancak buna karşın Bingölde sağlık imkanları son derece kısıtlıydı. Doktorlar araştırma hastanesinin bulunduğu bir yerde yaşamamız kunusunda telkinlerde bulundu ve bizde araştırma hastanelerinin bulunduğu şehirler arasında bir tercih yapmak durumunda kaldık. sanırım seçenekler arasında en iyisi Malatyaydı. bu nedenle buraya yerleştik. Malatya yı tercih etmemin sebebi ise burda hem Bingöllülerin çok fazla olması, hem de Malatyada yaşayan çok sayıda akrabam olmasıydı. 

 

Bingöl Life :Malatya'ya sağlık nedeni ile geldiğinizi belittiniz. Bingölün sağlık sıkıntılarını bilen biri olarak, Bingöldeki sağlık sıkıntısı ile ilgili neler söylersiniz?

 

Av. Göksel Atlı:Mutlaka o döneme göre olumlu değişiklikler yaşanmıştır. Devlet hastanelerinin daha modern bir hale geldiğini, özel hastanelerin açıldığını görüyoruz. Ancak yeterli bir seviyede mi derseniz buna olumlu cevap verebileceğimi sanmıyorum. Maalesef yeterli bir noktada değil. Zira her gün neredeyse yüzlerce insanımızın Bingölden Elazığ, Erzurum ve Diyarbakır gibi çevre illere tedavi görmek amacıyla gittiğini üzülerek görüyoruz. Sanırım bu hususta gerçek anlamda çözüm uzun vadeli ve sabır gerektirecek olan Araştırma hastanesi olabilir. Kastım Bingöl Ünüversitesine bağlı bir araştırma hastanesinin kurulması ve tabiki kaliteli hizmet sunabilecek bir seviyeye getirilmesidir. 

 

Bingöl Life :Malatya'da yaşayan bir Bingöllü olarak Bingöle gidip geliyorsunuz. Dışardan bir Bingöllü olarak Bingölün gelişmesini nasıl görüyorsunuz?

 

 

Av. Göksel Atlı:Buna şöyle bakmak gerekiyor 8 yaşındaki bir çocuğun, 7 yıl sonra büyüyüp büyümediğini soruyorsanız elbetteki cevap daha büyük olduğu geliştiği şeklinde olacaktır. Bingölde elbetteki 7 yıl önceye göre olumlu yönde değişimler mevcut.  Ancak biliyorsunuz, ülkemiz ekonomisinde  son on yılda çok büyük mesafeler kat edildi. Ülkemiz her alanda büyüdüğü gibi şehirlerimiz de büyüdü ve  şehirlerimizin de bir çok sorunları giderildi. Özellikle de Ak partili belediyeler bu süre zarfında şehirlerine dair bir çok sorunlarını  çözme imkanları buldu. Ve bu şekilde daha yaşanılabilir hale geldiler, bölgelerinde yaşayan insanların yaşam standartları yükseldi.  Yanlız ben Bingölün bundan çok fazla katkı elde ettiğini düşünmüyorum. Maalesef Çevre illere göre hala çok fazla sorunumuz var. Özellikle yerel yönetim bazında eksiklerimizin çok olduğunu düşünüyorum. Örneğin kentsel dönüşüm, imar uygulamaları,asfaltlama ve altyapı çalışmalarında çok geç kalındığını söyleyebilirim. Bingöl için kat etmemiz gereken çok fazla yol var diyebiliriz  hatta açıkçası daha başlangıç aşamasında olduğumuzu söylemek sanırım abartılı olmayacaktır.

 

Bingöl Life :Çevre iller gelişirken Bingölün gelişmemesinde siyasilerin eksik kaldığını söyleyebilirmiyiz?

 

Av. Göksel Atlı:Geçmiş siyasi temsilcilerimizin görevini layıkı ile yapmadıklarını söyleyebiliriz. Bunu söylemek belki incitici ama gerçek bu. Bingöl her dönemde tercihini iktidar partisinden yana kullanmıştır. Ama buna karşılık kazanımlarımıza baktığımızda elde ettiğimiz pek fazla bir şey olmadığını görüyoruz. Bunun için Muş ve Bingölün son yirmi yılda katettiği mesafeyi kıyaslamamız yeterli olacaktır. Bu kıyas geçen zamanı nasıl heba ettiğimizi açık bir şekilde ortaya koyacaktır. Muşun fabrikaları, çevre illerle olan şehirler arası yolları, hava alanının mevcut olması gibi. ve buna karşın kendilerinin hala yeterince hizmet alamadıkları gerekçesiyle  şikayetçi olmaları bizim geçmiş dönem siyasi temsilcilerimizin işlerini ne kadar layıkıyla yapıp yapmadıklarına ışık tutmaktadır. Şuanda bir bakanımız var ve sayın bakanımızın Bingöle katkılarının çok fazla olduğunu düşünüyorum. Elbetteki çevre illerle olan bu mesafenin kısa zamanda tamamen kapatılacağını düşünmek ütopik olur. Ancak Bingölün sayın bakanımızında kabine de bulunduğu bu dönem zarfında  daha gelişmiş daha yaşanılabilir bir hale geleceğine yürekten inanıyorum. Zira sayın bakanımızın samimiyeti ve tecrübesi ile  bingölümüz açısından eşi bulunmaz bir fısrat olduğunu düşünüyorum.

 

Bingöl Life :Bakanımızın Bingöl için yaptıklarına Bingöllüler sahip çıkıyormu?

 

 

Av. Göksel Atlı:Evet ama bunun yeterli olmadığını düşünüyorum. Zira Ben hemşehrilerimizin sayın bakanımızın yapmak istediklerini yeterince anladığını sanmıyorum. Maalesef ülke insanımızın değişmeyen yönlerinden birisi de kişisel menfaatlerini toplumun menfaatlerinden çok ama çok üstün tutmalarıdır. Oysa ki Sayın bakanımız mürferit  işlerle ilgilenmektense daha çok bingöle katkı sağlayacak taleplere, projelere destek vermektedir ve doğru olan da budur. Az önce eski siyasi temsilcilerimize değinmiştik onlar da bu şekilde davranmış olsaydı Bingöl kesinlikle hala mevcut bir kısım sorunlarını tartışıyor olmazdı.  Gelecekte bunun  çok daha iyi bir şekilde anlaşılacağına yürekten inanıyorum.

 

Bingöl Life :Bingölün diğer illerde iş adamları var. Sizce neden Bingöle yatırım yapmıyorlar?

 

Av. Göksel Atlı:Bunun birçok nedeni vardır. Sanırım bunlardan birincisi güvenlik yani yaşanan olaylar, hava yolu ulaşım imkanının maalesef bulunmaması, hayat standartlarının düşük olması, Konaklama tesislerinin yeterli düzeyde olmaması, Sürdürülebilir kar marjı hususunda alternatiflerin daha iyi olması ve  ekonomik açıdan imkanları çok geniş olan Bingöllü iş adamı sayısının azlığı, sanırım bunlardan bir kaçı. 

 

Bingöl Life : Bingöl sosyal etkinlikler bakımından eksik mi?

 

Av. Göksel Atlı: Maalesef son derece eksik. Bu eksikliğin  halkımızın ekonomik seviyesinin daha yukarı çıkmasıyla kendini daha fazla hissettirdiğini görüyoruz. Ancak kabul edilmelidir ki hali hazırda bu gibi etkinliklerin az olmasının en büyük nedenlerinden biri hiç kuşkusuz bu gibi sosyal etkinliklerin sadece belli bir kesim tarafından aranıyor olması.Dolayısıyla bu durum biraz da halkımızdan kaynaklanıyor. Çünkü halkımızın geniş bir kesimi bunu  talep etmiyor, Yani arz talep meselesi, bunlar talep edilmediği sürece sunan ya kimse olmaz yada az olur.

 

Bingöl Life : Bingöl Üniversitesinin Bingöle etkisi oldu mu?

 

Av. Göksel Atlı:Muhakkak ki olmuştur ve olmaya da devam edecektir. İlimize ekonomik anlamda fayda sağladığı gibi sosyal ve kültürel anlamda da büyük katkıları olacaktır. Zira yeniliğe açık, yaşam standartlarının daha yüksek olmasını arzu eden kapalı olmayan bir topluluğun mevcudiyeti elbetteki fayda sağlayacaktır. hatta güzel şehrimizin her yönden yapısını değiştirecek gelişmelere kaynak teşkil edeceği iddiasındayım. Her kültürden insanların bulunduğu yerlerin değişime daha açık olacağı aşikardır. Ekonomik açıdanda üniversitelerin bacasız sanayi kuruluşları olduğu ortadadır.

 

Bingöl Life : Bingöllü bayanlara ticaret ve iş hayatlarında neler önerirsiniz?

 

Av. Göksel Atlı:Bingöl, kadının iş hayatında olmasını yadırgayan veya önünü tıkayan bir yer değildir. Bu durum kadınlarımız için güzel bir şey, maalesef bu duruma rağmen bayanlarımızın yeterince iş hayatında yer almadığı açık.  bayanlarımızın daha hesap kitap bilir oldukları ve işlerinde daha titiz olduğu kanaatindeyim sanırım onların tek ihtiyacı olan şey sermaye ve özgüven. Sermaye hususunda fikirlerine destek olabilecek finansörler bulunabilirler yahut ortaklık kurmak suretiyle de bu sıkıntıyı aşabileceklerine inanıyorum. Unutmasınlar ki öz güven ve analitik düşünceyle yaptıkları hemen her işte başarılı olabilirler. Bildiğim kadarıyla Bayanların iş hayatındaki varlığını arttırmak amacıyla cezbedici teşvikler bulunmakta, bu teşvikler ve kurslar sayesinde kendi işletmelerini daha rahat açabilir ve kadının toplulumuzda ki yerini daha sağlam bir konuma getirebilirler. 

 

Bingöl Life : Bingöllü gençlere neler önerirsiniz?

 

Av. Göksel Atlı:Tüm gençlerin idealleri vardır. sanırım gençlerimizin idealleri daha çok Bingöl dışında. Ancak Bingöllü gençlerin üzerlerine düşen vazifenin bingölümüzde kalmak ve şehrimize katkı sunmak olduğunu düşünüyorum. Öncelikle ünüversite eğitimi almaları ve olabildiğince şartların mevcut olması halinde eğitim hayatından sonra Bingölde kalmaları tabiki bizim en büyük arzularımızdandır. Zira eğitimli insanlarımızla şehrimizin daha güzel bir geleceğe sahip olacağı ortadadır. Ayrıca onlarında iş hayatında daha fazla yer alması sorumluluk alması gerektiği kanaatindeyim gerçekçi olalım gençlerinizin ve kadınlarımızın yönetici yada işveren oldukları işyerlerinde bambaşka bir havanın hakim olduğunu görebiliyoruz. Bingölümüz üretim ve hizmet sektöründeki bir çok iş kolunda daha gelişkin çevre illere göre bakir sayılabilecek konumdadır. Dolayısıyla gelişmemişlik   bir kısım fırsatları da barındırmaktadır. En büyük riskin hiç risk almamak olduğunu asla unutmamalılar.  

 

Bingöl Life :Bingöllün doğal ve turistlik alanları mevcut. Bingöl kendini yeterince tanıtamıyor mu? 

 

Av. Göksel Atlı:Tanıtım konusunda gerçekten çok eksiğimiz var ancak bu durum sadece tanıtımla giderilebilecek bir mevzu değildir.Zira bölgemizde yaşanan  olayların etkisi inkar edilemez derecede fazladır. Ben hatırlıyorum 1980'li yıllarda yurt dışından güneşin doğuşunu izlemek  için gelen turistler vardı ve otelimizde ikamet ediyorlardı. Kafile halinde gelen turistlere yer temin etmekte sıkıntı çektiğimiz günleri hatırlıyorum. Elbetteki yaşanan olayların ardından gelmelerini beklemek gerçekçi olmayacaktır. İnanıyorum ki bölgemizde çatışmaların sona ermesiyle birlikte  özellikle güneşin doğuşu ve yüzen ada turizm açısından birer cazibe merkezi olacak bu şekilde Bingöl de turizm potansiyelini değerlendirmiş olacaktır.

 

Bingöl Life :Kısa süre önce siyasete atıldınız bu konuda neler söyleyeceksiniz?

 

Av. Göksel Atlı:Evet 12 haziran seçimlerinde  siyasete atıldım. Siyaset yapma arzumun temelinde iki sebep vardı. İlki hiç kuşkusuz Malatya yı bulunduğu noktadan daha ileri bir noktaya taşımak. ikincisi ise ülkemizin içinde bulunduğu tarihi sürece bir katkı sunmak istememdi. zira malumunuz ülkemiz yepyeni sivil bir anayasa yapma arifesinde, ayrıca kardeşlik projesi olan demokratik açılımın bu dönem zarfında somutlaşacağı ortada. işte ben gerek Anayasa gerekse de Demokratik Açılım sürecine katkı sunabileceğim kanaatinde bulunmam sebebiyle siyasete atıldım. 

 

Bingöl Life :Malatya'da yaşam nasıl?

 

Av. Göksel Atlı:Bingöle oranla kültürel farklılıkların  çok fazla olmadığı bir şehir. Evet şüphesiz ki gelişmişliğin vermiş olduğu daha iyi hayat standarları mevcut, ancak kültürel anlamda çok farklı olmadığını Bingöl ve Malatya kültürünün birbirine yakın olduğunu düşünüyorum. Ancak insanının bingöl insanından dikkat çeken farklılığı ise daha çok hesap kitap bilmesi, tasarrufu sevmesi, ve talepkar olmaları. sanırım bir şehrin gelişmesi ve umut vaad etmesi için yeterli unsurları barındırıyor. Evet zorunlu sebeplerle geldim malatya ya ama bu güzel şehirde yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.

 

Bingöl Life :Malatya'da Bingöllülerin sayısı küçümsenmeyecek derecede, siz Bingöllülerin bir araya gelmesi için ne gibi çalışmalar yaptınız?

 

Av. Göksel Atlı:Aslında çok böyle bir çalışmamız olmadı. daha çok derneklerimiz vasıtasıyla bir araya getirmeye çalıştık. Zira burda malatya da iki derneğimiz var ve her ikisi de  hemşehrilerimizi bir arada tutmak ve onlara yardımcı olmak adına ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Bizlerde bu çatı altında elimizden geldiğince katkı sunmaya çalışıyoruz o kadar. Ben Bingöllülerin burda bir araya gelmelerini isterim. Zira Malatya'da yaklaşık yirmibini aşkın Bingöllü var. Malatya'da bu oranın özellikle yerel yönetime yansıdığını söylemek çok güç.  Bingöllülerinde Malatya'da yönetimde bulunması gereklidir.Bu söylediklerimden Malatyadaki hali hazırdaki yetkililerin Bingöllülerin sorunlarıyla alakadar olmadıkları sonucu asla çıkarılmamalıdır. Kastım bingöl kökenli siyasetçilerin burda yaşayan Bingöllülerle daha iç içe olmaları nedeniyle onların sorunlarının çözümü ve aciliyeti hususunda ortaya koyacağı farklılıktır.

 

Bingöl Life :Son olarak Bingöllülere neler söylemek istersiniz?

 

Av. Göksel Atlı: Bingölümüzün ihmal edilmiş de olsa küçük ancak çok güzel bir şehir olduğunu düşünüyorum. Havamız, suyumuz, misafir perverliğimiz, sıcak kanlılığımız ve  hoş görümüz dahi şehrimizi bir çok ile göre daha yaşanılabilir kılmaktadır. Ama hep daha fazlasını istemeli,  daha talepkar olmalıyız ki şehrimiz daha çok gelişsin. Siyasetçisi, genci, kadını toplumun her kesimi kendisini yada hiç değilse kendisini temsil edenlerin Bingöle katkısını sorgulasın. 



Haber okunma sayısı: 5110

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

wwwgizligundemcom

www.gizligündem.com

05 Aralık 2020 Cumartesi 16:02
erdogan-dolarlar-icin-kuyruga-girmedik

Erdoğan: Dolarlar için kuyruğa girmedik

13 Temmuz 2013 Cumartesi 16:33
havaalani-hayirli-olsun

Havaalanı hayırlı olsun

13 Temmuz 2013 Cumartesi 16:31

GÜNDEM

RTÜK Başkanı hakkında suç duyurusu

RTÜK Başkanı Davut Dursun, Başkanvekili Taha Yücel ve Üye Abdulvahap Darendeli hakkında mahkeme

Atatürk ve Öcalan Posteri Yan Yana

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki BDP panelinde Atatürk ve Öcalan posterleri yan yana asıldı.

IMF'ye son taksidi Babacan ödedi

Türkiye'nin IMF'ye olan kredi borcunun son taksidinin transferi, Başbakan Yardımcısı Babacan ve Hazine

Cilt sağlığı için bal!

Medical Park Ordu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Özlem Karadağ Köse, balın cildi yenileyici özelliğini

Bağış'tan Slovak atasözüyle yanıt

‘Ermeni soykırımı’nın inkârını suç sayan Slovakya’da, Yüksek Mahkeme Başkanı olan Stefan Harabin,

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

BİNGÖL - HAVA DURUMU

BINGOL