26 Nisan 2024 Cuma

AÖF Bütünleme Sınavı 28 Temmuz'da Yapılıyor

aof-butunleme-sinavi-28-temmuzda-yapiliyor

Açık Öğretim Fakültesi bahar finali sınav sonuçları açıklandı. AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardında BÜT sınavı müjdesi verdi. Bütünleme sınavı müjdesi YÖK'ten geldi.
19 Haziran 2013 Çarşamba 17:44

Aöf sınav sonuçlarının açıklanması öğrencileri bir haylki sevindirdi. Merakla beklenen Açık Öğretim Fakültesi sınav sonuçları nihayet açıklanmış bulunuyor... Birçok öğrencinin ise notlarını gördüklerinde yaşadığı üzüntü Açık Öğretim Fakültesi yönetimine gelen mail ve aramalarda yansımış bulundu. Öğrenciler kaldıkları dersleri kurtarmak için bütünleme sınavı haklarını istiyorlar.  

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Gökhan Çetinsaya, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sevgili AÖF öğrencileri, mezun durumdaki öğrenciler için tek ders sınavı 28 Temmuz'da 11 merkezde yapılacak. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Açık Öğretim Fakültesi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından çoğu öğrenci ders geçemedi ve sınıfta kaldı. Bunun üzerine ayaklanan öğrenciler bütünleme sınavının kaldırılmasına büyük tepki yağdırdı. Üniversitelerde olan bütünleme sisteminin Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinide hakkı olduğunu söylediler. 

 

 

Bütünleme sisteminin AÖF öğrencilerine geri gelmesi için  Açık Öğretim Fakültesi yönetimine telefon, mail ve mesaj yazarak tepkileri belirttiler. Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin 4441 026 telefon numarasını arayarak çağrı merkezinin telefonlarını kitlediler...              

 

Bütünleme Sınavının Kaldırılmasına Öğrencilerden  Gelen Tepkiler:

 

“Edebiyat 3. sınıf öğrencisiyim. Her sene yapılan bütünleme sınavının kaldırılmasına anlam veremiyorum. Hakkımız olan şeyin elden alınması suç değil mi? Tüm üniversiteler bütünleme yaparken AÖF'nin bütünlemeyi kaldırması haksızlık. Bütünleme sınavlarının devamını talep ediyorum.”

 

“Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencisiyim. 2012-2013 eğitim yılı itibarı ile tüm Açık Öğretim Fakültesi bölümleri dönemlik kredili sisteme geçmiştir. 2011-2012 eğitim yılında yaşanan aksaklıklar ve yanlışlar dizisi devam etmiştir. YOK'ün 22. 06. 2012 Tarih ve 5854-27380sayılı kararı uyarınca 2011-2012 eğitim döneminden itibaren tüm üniversitelerin öğrencilerine bütünleme sınavı hakkı tanınması zorunluluğu getirilmiş fakat Anadolu Üniversitesi yetkilileri bunun olamayacağını belirterek bütünleme sınavı yapmayı düşünmemektedir. Yetkili olan kurum ve kuruluşların bu hakkımızdan edilmemizin önüne geçmesini bekliyoruz. Bütünleme hakkımızı geri istiyoruz.”

 

 

"Ben AÖF adalet bölümü okumaktayım ve alttan 8 dersim var mezun olmak için.Ben bütünleme sınavlarına girmek istiyorum.Bizimde hakkımız var. Ben bu sisteme itiraz ediyorum. Halkın sesine kulak verin kendi sesinize değil. Yoksa insan hakları mahkemesine başvuracağım."

 

“Bir Anadolu Üniversitesi öğrencisi olarak, diğer tüm üniversite öğrencileri gibi bütünleme sınavlarından yararlanmak istiyorum. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyorum.”

 

 

AÖF SINAV SONUÇLARINI BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/aof-butunleme-sinavi-28-temmuz-da/gundem/detay/1725078/default.htm



Etiketler: YÖK , İnsan Hakları , Anadolu Üniversitesi , Twitter , Açık Öğretim , 2011 , Hayırlı , Ten , 2012 , Anadolu , istiyorum , 2013



Haber okunma sayısı: 1748

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

huggiesden-akilli-bez

Huggies’den "Akıllı Bez"

15 Mayıs 2013 Çarşamba 17:48
odtude-reyhanli-protestosu

ODTÜ'de Reyhanlı protestosu

15 Mayıs 2013 Çarşamba 17:48
dil-ve-olum-zazaca

Dil ve Ölüm: Zazaca

29 Aralık 2012 Cumartesi 11:53

GÜNDEM

RTÜK Başkanı hakkında suç duyurusu

RTÜK Başkanı Davut Dursun, Başkanvekili Taha Yücel ve Üye Abdulvahap Darendeli hakkında mahkeme

Atatürk ve Öcalan Posteri Yan Yana

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki BDP panelinde Atatürk ve Öcalan posterleri yan yana asıldı.

IMF'ye son taksidi Babacan ödedi

Türkiye'nin IMF'ye olan kredi borcunun son taksidinin transferi, Başbakan Yardımcısı Babacan ve Hazine

Cilt sağlığı için bal!

Medical Park Ordu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Özlem Karadağ Köse, balın cildi yenileyici özelliğini

Bağış'tan Slovak atasözüyle yanıt

‘Ermeni soykırımı’nın inkârını suç sayan Slovakya’da, Yüksek Mahkeme Başkanı olan Stefan Harabin,

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

BİNGÖL - HAVA DURUMU

BINGOL