18 Nisan 2024 Perşembe

Cavcav'dan sert açıklama!

cavcavdan-sert-aciklama

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "TFF'nin keyfi uygulamaları devam ederse, nasıl getirdiysek göndermesini de biliriz" dedi.
19 Haziran 2013 Çarşamba 20:43

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, TFF'nin yabancı oyuncu statüsüne yönelik kararlarını eleştirerek, "Bu karar değişmezse o zaman federasyon değişecek. Kulüplerin arzusunu yerine getiren, mantıklı olan federasyon gelecektir" dedi.

Cavcav, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) dünkü yönetim kurulu toplantısının ardından aldığı kararlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Spor Toto Süper Lig kulüplerinin, alınan kararla 2013-2014 sezonunda kadrolarında en fazla 10 yabancı futbolcuyu tescil ettirip, 18 kişilik isim listesinde 6'sını bulundurabilmesi konusuna ilişkin TFF'yi eleştirdi. Cavcav, yabancı statüsüyle ilgili TFF Başkanvekili Ufuk Özerten'e ilettiğini ancak kendisine bu kararın değiştirilemez olduğunu söylediğini vurguladı.

"SADECE FENERBAHÇE İTİRAZ ETMEDİ"

18 kulübün temsilcilerinin durumu daha önce yapılan Kulüpler Birliği toplantısında TFF'ye arz ettiğini fakat bu karara yalnızca Fenerbahçe'nin itiraz etmediğini hatırlatan Cavcav, "Evet, 10 yabancı durumunu kabul ediyoruz. 6+4 değil 6+2 olsun' diye bir yazı hazırladık. Bunu da TFF'ye sunduk. 18 kulübün içinde sadece Fenerbahçe'nin buna muvafakat etmemesi ve bu yazıya imza atmaması bana göre düşündürücüdür. Fenerbahçe'nin dün gene bu kadar yabancı oyuncu olmasına rağmen, 2 oyuncuyu da kadrolarına katmaları dolayısıyla ne yapmak istediklerini anlamış değilim" ifadelerini kullandı.

"TFF NASIL GELDİYSE ÖYLE GÖNDERMESİNİ BİLİRİZ"

TFF yönetimini de eleştiren Cavcav, "Dün yangından mal kaçırır gibi hemen toplanıp, 'Bu karar bizim vermiş olduğumuz bir karardır, bundan dönemeyiz' demelerini bugün basından okuduk. TFF'nin 'Ben yaptım, bu doğrudur' demesini kesinlikle doğru bulmuyorum. Bu yönetim bizim oylarımızla geldi. Eğer bu tutumları devam ederse nasıl geldilerse göndermesini biliriz. Bunu TFF Başkanı Demirören'in çok iyi bilmesi ve anlaması gerekir" dedi.

Avrupa'nın büyük ligleriyle vasat ligleri arasında yabancı oyuncu statüsü olarak büyük uygulama farkları olduğunu vurgulayan Cavcav, "Bizim örnek aldığımız ülkeler Sırbistan ve Slovakya gibi sporda başarısı tartışılan ülkeler midir? Bir ağabeyiniz olarak soruyorum. Milli takımında asgari Fransa, Hollanda, Almanya hatta başka ülkelerden sadece annesi babası Türkiye'de doğmuş insanları oynatıyorlar. Yabancı oyuncu dışında altyapıya önem verebilmemiz için TFF'nin bize çeşitli önerileri olması lazım. Gençlerbirliği olarak altyapımıza büyük önem veriyoruz ama TFF tarafından ne bir teveccüh ne de bir ödül almış değiliz" şeklinde konuştu.

"HALİL ÜNAL VE ÜNAL AYSAL TFF YÖNETİMİNDEN GÖRÜŞME TALEBİNDE BULUNDU"

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ve Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın TFF'nin almış olduğu kararın ardından TFF yönetiminden görüşme talebinde bulunduğunu açıklayan Cavcav, görüşmenin yarın veya Pazartesi gerçekleşebileceğini belirtti. Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Cavcav, "Eğer karar değişmezse kulüpler, olağanüstü genel kurula gitme kararı mı alacak?" şeklindeki soru üzerine, "Evet. Böyle bir şey olduğu zaman olağanüstü genel kurula gidebilmek için neyse şartlar onu yapacağız. Olur veya olmaz. Bu karar değişmezse o zaman federasyon değişecek. Kulüplerin arzusunu yerine getiren, mantıklı olan federasyon gelecektir" ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE NE DERSE O OLUYOR"

Bir gazetecinin "Fenerbahçe kulübü karar açıklanmasına rağmen yabancı transferlerine devam ediyor' dediniz. Sizce Fenerbahçe'ye karşı TFF'nin bir hassasiyeti mi var?" sorusuna ise Cavcav, "Onu bilemem. Onu federasyonla Fenerbahçe Kulübüne sormak lazım. Heralde Fenerbahçe Kulübümüz kendi maçlarında 10-12 yabancı oyuncuyu oynatacak. Biz oynatamayacağımıza göre o oynatabilir. Acı ama gerçek, bugün Türkiye'de Fenerbahçe ne derse o oluyor" yanıtını verdi.

 



Kaynak: http://skorer.milliyet.com.tr/cavcav-dan-sert-aciklama-/genclerbirligi/detay/1725052/default.htm



Etiketler: Almanya , Türkiye , Fenerbahçe , Kulüpler Birliği , Avrupa , Fransa , Hollanda , Gençlerbirliği , Eskişehirspor , Sırbistan , İlhan Cavcav , Slovakya , Türkiye Futbol Federasyonu , Halil Ünal , Fenerbahçe Kulübü , Galatasaray , futbol , spor , Spor Toto Süper Lig , Kesinlikle , Ödül , Ufuk Özerten , Özerten , Oyuncu , TFF'ye , soruyorum , Avrupa'nın , Ünal Aysal'ın , Türkiye'de , Fenerbahçe'ye , sadece , Fenerbahçe'nin , 2013



Haber okunma sayısı: 1877

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

fenerbahceden-galatasaraya-calim

Fenerbahçe'den Galatasaray'a çalım

29 Haziran 2013 Cumartesi 13:18
sadri-senerden-aciklama-gecikmedi

Sadri Şener'den açıklama gecikmedi

29 Haziran 2013 Cumartesi 13:16
fbahcelilerin-karari-sasirtti

F.Bahçeliler'in kararı şaşırttı

29 Haziran 2013 Cumartesi 13:13
cavcavdan-sert-aciklama

Cavcav'dan sert açıklama!

19 Haziran 2013 Çarşamba 20:43
aykut-kocaman-istedi-yanal-yararlanacak

Aykut Kocaman istedi, Yanal yararlanacak!

19 Haziran 2013 Çarşamba 20:43
nursevil-galatasarayda

Nursevil Galatasaray'da

19 Haziran 2013 Çarşamba 20:43

GÜNDEM

RTÜK Başkanı hakkında suç duyurusu

RTÜK Başkanı Davut Dursun, Başkanvekili Taha Yücel ve Üye Abdulvahap Darendeli hakkında mahkeme

Atatürk ve Öcalan Posteri Yan Yana

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki BDP panelinde Atatürk ve Öcalan posterleri yan yana asıldı.

IMF'ye son taksidi Babacan ödedi

Türkiye'nin IMF'ye olan kredi borcunun son taksidinin transferi, Başbakan Yardımcısı Babacan ve Hazine

Cilt sağlığı için bal!

Medical Park Ordu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Özlem Karadağ Köse, balın cildi yenileyici özelliğini

Bağış'tan Slovak atasözüyle yanıt

‘Ermeni soykırımı’nın inkârını suç sayan Slovakya’da, Yüksek Mahkeme Başkanı olan Stefan Harabin,

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

BİNGÖL - HAVA DURUMU

BINGOL