25 Nisan 2024 Perşembe

BELEDİYENİN TEMSİLİ GİDERLERİ NE KADAR?

belediyenin-temsili-giderleri-ne-kadar

TBMM Başkanlığı’na verdiği önergesinde Bingöl Belediyesi bünyesindeki şirketlerde çalışan işçilerin maaşlarını, kurumsal borçlarını ve yapılan nakdi yardımları soran Baluken, Belediye Başkanlığı için yapılan ağırlama giderlerinin de yanıtını istedi.
10 Mart 2013 Pazar 12:54

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl Belediyesi ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Önergesinin İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını isteyen Baluken, önergede Bingöl Belediyesi’nin yetersiz olduğunu ileri sürdü.

Belediye bünyesindeki taşeron şirketlerde çalışan işçilerin beş aydır maaşlarının ödenmemesinin kamusal kaynağın etkin kullanılmadığının örneklerinden biri olduğunu öne süren Baluken, önergede şu sorulara yer verdi.

1- 29 Mart 2009 yılında yeni yönetime devredilen Bingöl Belediyesinin devrin gerçekleştirildiği tarihteki borcu ne kadardı? 2013 yılı Mart ayını yaşadığımız bugünlerde, Bingöl Belediyesinin kısa, orta ve uzun vadeden oluşan, taahhütlü, teminatlı veya taksitlendirilmiş toplam borcu ne kadardır? Bu borç içerisinde özel veya tüzel kurumların payı ne kadardır?

2- 2012 yılında Bingöl Belediye Başkanlığı için karşılama, ağırlama, yemek, davet, davetiye, çiçek, afiş, eşantiyon, açılış törenleri gibi faaliyetler için harcanan toplam gider ne kadardır? Bu gider kalemleri nelerdir?

3- Bingöl Belediyesine yönelik herhangi bir haciz talebi veya işlemi başlatılmış mıdır? Bingöl Belediyesinin hacze konu olan borcu ne kadardır? Hangi özel veya tüzel kuruma borçlanılmıştır?

4- Bingöl Belediyesinin sosyal güvenlik prim borcu ne kadardır? Bu borçtan dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından haciz işlemi başlatılmış mıdır?

5- Bingöl Belediyesinin kendi kaynaklarını kullanarak özel veya kamuya ait kurumlara ayni veya nakdi yardım yapılmakta mıdır? Yapılan bu yardımlar hangi hukuki çerçeveye dayandırılarak yapılmaktadır? 2009 yılından bugüne kadar yapılan yardımların toplam tutarı veya maliyeti ne kadardır? Bu yardım kalemleri nelerdir?

6- 2009 yılından bu yana herhangi bir sebepten ötürü Bingöl Belediyesi veya Başkanlık makamı hakkında adli veya idari bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa, soruşturma ne gerekçeyle açılmıştır? Söz konusu bu soruşturmalar ne aşamadadır? 



Haber okunma sayısı: 1615

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

wwwgizligundemcom

www.gizligündem.com

05 Aralık 2020 Cumartesi 16:02
erdogan-dolarlar-icin-kuyruga-girmedik

Erdoğan: Dolarlar için kuyruğa girmedik

13 Temmuz 2013 Cumartesi 16:33
havaalani-hayirli-olsun

Havaalanı hayırlı olsun

13 Temmuz 2013 Cumartesi 16:31

GÜNDEM

RTÜK Başkanı hakkında suç duyurusu

RTÜK Başkanı Davut Dursun, Başkanvekili Taha Yücel ve Üye Abdulvahap Darendeli hakkında mahkeme

Atatürk ve Öcalan Posteri Yan Yana

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki BDP panelinde Atatürk ve Öcalan posterleri yan yana asıldı.

IMF'ye son taksidi Babacan ödedi

Türkiye'nin IMF'ye olan kredi borcunun son taksidinin transferi, Başbakan Yardımcısı Babacan ve Hazine

Cilt sağlığı için bal!

Medical Park Ordu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Özlem Karadağ Köse, balın cildi yenileyici özelliğini

Bağış'tan Slovak atasözüyle yanıt

‘Ermeni soykırımı’nın inkârını suç sayan Slovakya’da, Yüksek Mahkeme Başkanı olan Stefan Harabin,

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

BİNGÖL - HAVA DURUMU

BINGOL