19 Nisan 2024 Cuma

Diyarbakır'da olaylı yürüyüş

diyarbakirda-olayli-yuruyus

Diyarbakır'da BDP'liler ve belediye başkanları Turgut Özal Bulvarı üzerinde 'Hükümet adım at!' yürüyüşü düzenledi
30 Haziran 2013 Pazar 19:31

BDP, çözüm sürecinde hükümetin üzerine düşeni yapması için 'Hükümet adım at' sloganı ile Diyarbakır'da ilk yürüyüşüne başladı. BDP Diyarbakır il Başkanlığı önünde toplanan BDP'liler, DTK Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP'li ilçe belediye başkanları, BDP İl başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de aralarında bulunduğu partililer ile Koşuyolu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polisin parti binasına yaklaşık 300 metre uzaklıkta Çevik Kuvvet ekipleri ve zırhlı araçlar ile önlem aldığı ve BDP'lilerin yürüyeceği yolun üzerine bir TOMA aracı yerleştirdiği görüldü.
BDP'lilerin yürüyüşüne parti otobüsü eşlik ederken, saat 18.00 itibariyle başlayan yürüyüşe ilk aşamada yaklaşık 3 bin kişinin katıldı. BDP'liler parti binalarının önünden geçen yolda beklerken, önlem alan polis de yaklaşık 100 metre ileride de yolu trafiğe kapattı..

Yaklaşık 6 bin dolayında partilinin ve belediye başkanlarının bulunduğu yürüyüşde olaylar çıktı. Yürüyüş sırasında Kardeş Türküler grubuda bulundu.

Olaylar çıktı
Yürüyüşün izinsiz bir gösteri olduğunu belirten polis, grubu dağılmaları konusunda 6 defa uyardı, ancak grup bulunduğu yerde basın açıklaması yapmak istedi.  BDP' liler önlerini kesen polisin yol açması için polis yetkilileriyle görüştüler. Görüşmenin sonuçsuz kalması üzerine polis yetkilileri gruba dağılmalarını aksi halde müdahalede bulunacaklarını söyledi. DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk' un konuşmaya hazırlandığı sırada grup dağılmayınca polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla gruba müdahale etti. Grupta bulunan göstericilerde polise taşlarla karşılık verdi.Çıkan gerginlik  BDP il binasının çevresindeki bazı sokaklarda devam ediyor 

Bir çocuk yaralandı
Olaylar sırasında bir çocuk başından yaralandı. Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir, yaralanan çocuğu özel makam arabasıyla hastaneye taşıdı. Olaylar sırasında bir kişi de ağır yaralandı.



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/diyarbakir-da-olayli-yuruyus/gundem/detay/1730119/default.htm



Etiketler: Diyarbakır , Osman Baydemir , BDP , Van , çevik kuvvet , Turgut Özal , Aysel Tuğluk , saat , Parti , Grup , Büyükşehir



Haber okunma sayısı: 1521

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


GÜNDEM

RTÜK Başkanı hakkında suç duyurusu

RTÜK Başkanı Davut Dursun, Başkanvekili Taha Yücel ve Üye Abdulvahap Darendeli hakkında mahkeme

Atatürk ve Öcalan Posteri Yan Yana

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki BDP panelinde Atatürk ve Öcalan posterleri yan yana asıldı.

IMF'ye son taksidi Babacan ödedi

Türkiye'nin IMF'ye olan kredi borcunun son taksidinin transferi, Başbakan Yardımcısı Babacan ve Hazine

Cilt sağlığı için bal!

Medical Park Ordu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Özlem Karadağ Köse, balın cildi yenileyici özelliğini

Bağış'tan Slovak atasözüyle yanıt

‘Ermeni soykırımı’nın inkârını suç sayan Slovakya’da, Yüksek Mahkeme Başkanı olan Stefan Harabin,

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

BİNGÖL - HAVA DURUMU

BINGOL